Wichard Rops is op 15 mei 2017 overleden

Nu een jaar later plaats ik graag deze column uit de Kokskoerier ter nagedachtenis aan Wichard Rops

Het onderwijs verliest een bevlogen man……….

Gedrevenheid, trots, papa, eigengereid en passie waren woorden die door de naaste familie van Wichard Rops werden gebruikt op zijn gedachteniskaartje.

Tijdens de crematieplechtigheid werd er ook gesproken over alles wat hij ernaast nog bij deed. Van sport, reizen, karnaval, zaken doen, boulen , kamperen, enz.

Maar daarnaast deed hij heel,heel veel in het onderwijs. Hij was de grote initiator van het BPV werkboek. De bedrijfstak, toch zeker wij als ondernemers / leermeesters wilden graag die eenduidige leerlijn met alle scholen. Mede door zijn tomeloze inzet daarvoor, is dat er echt van gekomen. Ik hoop dat de scholen en leerbedrijven er nog in lengte van jaren mee zullen werken. Toch zeker ter nagedachtenis aan Wichard.

Bij de WDH (werkgroep direkteuren Horeca) zal hij zeker gemist worden. Vanuit die hoek zat hij ook geruime tijd als afgevaardigde daarvan in HorecaVakpunt.  Allemaal om het horeca-onderwijs beter te maken. Ook maakten wij hem mee bij het ECH (Ethisch Centrum Horeca). Zij inbreng was er altijd.

De gedrevenheid en passie  liet hij ook zien bij Colsensation (samen sterk tegen kanker sinds 2012)  om geld bijeen te sprokkelen voor het goede doel om kanker te bestrijden. Bij de huidige donatiestand 2017 staat Wichard bij de top vijf deelnemers met € 2.000!!

Wichard deed vroeger op het voetbalveld al aan topsport ( hij wilde niet verliezen). Hij is tot zijn zevenenvijftigste aan topsport blijven doen voor het onderwijs.

Hij heeft de laatste wedstrijd in de eerste helft, veel te vroeg verloren………….

Wichard bedankt!!!

 

Jac Wezenbeek, SVH-Meesterschenker
Winnaar van de Bier & Gastronomie Award 2008

 

 

Juni 2017

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *