Festival der Verantwoording

Maandag 4 december vond het Festival der Verantwoording plaats in de Rijtuigenloods te Amersfoort. In deze fantastische locatie welke gevestigd is in een oude treinloods zijn allerlei authentieke trein features te vinden. Van het oude spoor die de loods in loopt tot aan oude wagons die gebruikt worden als spreekruimtes. De mooie entourage en goede organisatie maakte het geheel tot een gastvrije gezellige omgeving.

Festival

Het festival is georganiseerd door de VNG, NDSD en Rijksoverheid in het kader van 3 jaar Sociaal Domein. Nu 3 jaar geleden is WMO2015, de Participatiewet en Jeugdwet ingegaan. De term ‘sociaal domein’ omvat alle inspanningen die de gemeente verricht rond werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd, op basis van de Wmo 2015, de participatiewet en de Jeugdwet. In de ruime, integrale zin van het woord vallen onder ‘sociaal domein’ ook alle aanverwante taken. Denk aan onder meer: handhaving bij leerplicht, het voorkomen van vroegtijdig schoolverlaten, passend onderwijs, leerlingenvervoer, de reguliere en bijzondere bijstand, schuldhulpverlening en (jeugd)gezondheidzorg.
(bron :Stimulanz)

De Gemeentelijke strijd tegen zorgfraude

Een van de belangrijkste onderwerpen die besproken werden was het onderwerp over “De Gemeentelijke strijd tegen zorgfraude : een kijkje in de keuken.” Tijdens een zeer vermakelijke en interessante interactief gesprek op dit onderwerp hebben we geleerd integere hutspot te maken.

Integere Hutspot

Onder integere Hutspot verstaat de VNG een hutspot van zuivere ingrediënten zonder frauduleuze toevoegingen. Hét recept voor de effectieve aanpak van zorgfraude. Het blijkt uit de gegevens van VNG dat daar nog wel wat aan schort binnen gemeente. Jaarlijks komen er 100 verzoeken binnen van gemeente over mogelijk fraude op het gebied van WMO2015 en Jeugdzorg. De verdenkingen lopen uit van het ontvangen van erg slechte zorg tot aan het wel betalen voor zorg maar er geen zorg voor terug te geven. Deze workshop geeft gemeente handvatten om zorgfraude aan te pakken.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *