NPO1 – Drugsoverlast in Roosendaal

Vanavond om 20 uur is er op NPO 1 Radio in het programma Kwesties een discussie over drugsoverlast in Roosendaal en Eindhoven. Zie hieronder de trailer en volg de discussie op mijn website.

Drugsoverlast in Roosendaal en Eindhoven

Moeten er juist meer of minder coffeeshops komen? Oplossing gezocht voor drugsoverlast in Roosendaal & Eindhoven

Geplaatst door NPO Radio 1 op zondag 4 februari 2018

1 Comment

  1. Cannabis (hennep) en het gebruik ervan is van alle tijden. Vóór 1937 was hennep het meest verbouwde gewas ter wereld. Het werd zowel gebruikt voor industriële doeleinden als voor medische doeleinden. Het grootste deel van alle medicijnen hadden ingrediënten van cannabis in zich.
    Naast alcohol is cannabis wereldwijd het meest gebruikte genotmiddel. In Nederland heeft een kwart van de bevolking wel eens cannabis gerookt. Vijf tot tien procent van de bevolking is recent of regelmatig gebruiker van cannabis om recreatieve of medische redenen.
    Een stad als Roosendaal heeft een aanzienlijk aantal inwoners die nu afhankelijk zijn van een illegale en onveilige cannabismarkt. Deze softdrugsmarkt is nu vermengt met een markt waar ook allerlei harddrugs worden verkocht met alle risico’s en overlast van dien. Om meer controle te krijgen op drugsgebruik en illegale handel is een legaal verkooppunt van cannabis een verstandige oplossing. Een goed gerunde coffeeshop die binnen de strenge kaders van het lokale gedoogbeleid cannabis verkoopt is niet het probleem maar juist een deel van de oplossing! En bovendien goed voor de lokale economie als ook de toevoer van cannabis aan coffeeshops in de nabije toekomst een legaal feit wordt.
    Artikel over de werkgelegenheid na legalisering van cannabis in de USA:
    https://www.businessinsider.nl/more-marijuana-industry-workers-than-dental-hygienists-in-the-us-2018-2/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *