Eind oktober de Bier en Spijs route

Op zondag 29 oktober wordt voor het eerst de Bier en Spijs route gehouden in Roosendaal. Deelnemers gaan langs vijf cafés in de binnenstad van Roosendaal en proberen in elke zaak een speciaalbier en een bijbehorend gerecht uit.

ROOSENDAAL – Eerder deze maand hielp het Roosendaals Biergilde al mee aan het Bokbiekfestival en eind oktober is de Bier en Spijs route aan de beurt, waarbij de Gilde de deelnemers ondersteunen en kunnen adviseren over de verschillende bieren en het eten dat erbij hoort. “Mensen proberen uit zichzelf misschien niet zo snel een speciaalbier uit, of denken dat ze het niet lusten”, legt Geert Luijks van de Gilde uit. “Maar wanneer ze een biertje proberen met een specifieke maaltijd erbij, versterkt dat de smaak en vinden ze het wellicht wel lekker. Een maaltijd kan zo’n unieke smaak aan een bier geven, dat moeten mensen echt eens ervaren.”

Jac Wezenbeek, die zelf ja tientallen jaren in de horeca van Roosendaal werkzaam is, kwam op het idee voor de route via horecalabel PINT, dat een soortgelijk evenement al geruime tijd op andere plekken in Nederland organiseert. “Maar we dachten, dat kunnen we hier makkelijk zelf opzetten. De cafés De Sjoes, Het Wapen, JaxX, 3 Weesgegroetjes en de Moriaan doen mee.” Kaarten zijn bij alle vijf de cafés beschikbaar en afhankelijk van waar de kaart gehaald wordt, loopt men een specifieke route af langs de kroegen. “Door kasteleins en de mensen in de keuken is er echt goed nagedacht over wat er aangeboden wordt. Het is van een hoog niveau, we bieden kwaliteit aan. Er is niets mis met een lekkere bittergarnituur hoor, maar dit zijn echte gerechten.”

Jack Siemons, de eigenaar van café JaxX, is erg te spreken over het project. “Het gaat erom dat we samen iets opzetten voor heel Roosendaal, dat we samenwerken. We willen niet de bezoekers van elkaar ‘stelen’, maar echt met de vijf cafés iets leuks aanbieden.” Het is volgens Siemons belangrijk dat dergelijke evenementen vaak worden georganiseerd in Roosendaal. “Je ziet dat mensen steeds vaker naar andere steden trekken voor dergelijke ervaringen, maar hier in Roosendaal kan het ook gewoon. Dat willen we aantonen met de Bier en Spijs route. We willen een echte belevenis neerzetten.” Daarbij lijkt het proeven van verschillende bieren na lange tijd weer aan populariteit te winnen. “De huidige generatie wil sowieso graag weten wat er in hun voedsel en drank zit, dus denken ook wat meer na over wat ze eten en drinken. Daar past een evenement als de Bier en Spijs route natuurlijk perfect bij.” Kaarten zijn te koop bij de respectievelijke cafés en het VVV.

Bron : Het  bericht is in zijn geheel overgenomen van Gazet Roosendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *