Biggelaar
De Prijsstunter gaat deuren sleutel van filiaal inde Biggelaar

Laatste winkel in de Biggelaar sluit

Vandaag heb ik gesproken met Mark Sanders eigenaar van De Prijsstunter. De Prijsstunter is sinds 2006 gevestigd in de Biggelaar en is nu de laatste winkel die nog open is. Het is voor hem niet meer mogelijk om nog langer open te blijven want de loop is er uit en klanten blijven weg. Alleen een handje vol vaste klanten laten hun gezicht nog zien.

Biggelaar

De Biggelaar gaat mij erg aan het hart. Feitelijk al van jongs af aan, want mijn vader heeft altijd bij de Biggelaar gewerkt. Bij de koffiebranderij wel te verstaan. In mijn dagen als bestuurslid van de R.O.F., de Roosendaalse Ondernemers Federatie ben ik destijds bij de opening geweest.

Gesloten boek

Mark Sanders vertelde mij dat het hem zeer betreurt de Biggelaar te moeten verlaten en zegt graag in Roosendaal Centrum op een nieuwe locatie door te willen gaan. De Biggelaar is een gesloten boek. De teloorgang werd eind 2012 ingeluid nadat de Action haar deuren sloot. Dat kwam doordat zij met de toenmalige verhuurder niet eens werden over de huurprijs. Het was op het moment waarop zij zelfs nog verder wilden uitbreiden. Inmiddels heeft de Action een mooie locatie aan de Boulevard waar het bovendien ook nog gratis parkeren is. Dat is iets waar Toychamp, de speelgoedzaak in de Biggelaar, die deze maand haar deuren gesloten heeft ook naar zoekt.

De Biggelaar : Streek en beleving

Nadat Interpolis de Biggelaar in 2013 verkocht heeft waren er goede plannen die helaas geen stand hielden. Het fantastische initiatief om er een versmarkt met streek producten onder de naam Streek en Beleving te starten hield het nog geen 8 maanden vol. Speciaal hiervoor zijn wij met De Prijsstunter verhuisd binnen de Biggelaar naar de plek waar hij nu gevestigd is.

Teleurgesteld

Nu bij de totale leegloop en alle commotie op en rond de lege Biggelaar is Mark Sanders teleurgesteld dat niemand van de gemeente met hem is komen praten over de toestand in de Biggelaar. Nog nooit heeft iemand aandacht aan hem besteed en hij was verrast dat hij vandaag in de krant las dat de Binnenstad Directie de hand reikt aan het winkelcentrum.(klik hier voor het artikel in BN DeStem). Voor hem is het mosterd na de maaltijd. Blij was hij met mij te hebben gesproken.

Wat nu ?

De leegloop in de binnenstad ligt zwaar op mijn lever. Het is duidelijk dat er een bijzondere en unieke ontwikkeling moet gaan komen om het centrum aantrekkelijk te maken voor niet alleen de inwoners maar vooral ook voor de bezoekers. Roosendaal moet gastvrij en gezellig zijn. Iets unieks te bieden hebben waardoor het de moeite waard is om als bezoeker naar Roosendaal te komen zodat hiermee onze middenstand en lokale economie er wel bij gaan varen. Alle goede ideeën zijn welkom en ik daag iedereen uit om mee te denken. Mail me of  Praat mee! op mijn website om de Biggelaar weer tot nieuw leven te brengen!

Jac Wezenbeek

2 Comments

  1. Pingback: Opening VVD Buurthuis - Jac Wezenbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *