Roosendaalertje

Als Horeca man en trotse burger van Roosendaal zet Jac zich in voor het behouden van cultuurgoed. Hij kan het dan ook niet laten om zich ook nog eens in te zetten voor het Roosendaalertje.

Een heerlijk gebakje uit… u raadt het al … Roosendaal. Roosendaal staat voor gastvrijheid en Jac benadrukt dit door het aanbieden van een  Roosendaalertje bij de koffie.

Het gebakje vind haar oorsprong in de jaren 50. Banketbakker Felix Spaas bedacht deze lekkernij en noemde het naar Roosendaal. Hoewel het er al die tijd wel is geweest was de populariteit wat weg gezakt. Dat vond Jac Wezenbeek erg jammer en sinds hij gestopt is met zijn horeca zaak is hij het Roosendaalertje gaan promoten samen met bakker Guust v.d. Bemd op de Bloemenmarkt en de Kletskop in de Lindeburg. “Zij gaven gehoor aan mijn oproep en hebben er nog een paar bakkers warm voor gemaakt, “vertelt Jac Wezenbeek.

Inmiddels wordt het lekkernij gebakken door 5 bakkers in Roosendaal en is het in de horeca ook weer volop te vinden. Ook de VVV heeft gehoor gegeven om het Roosendaalertje te promoten en hebben onderstaande flyer gemaakt die wordt gepubliceerd in hun “Hallo Roosendaal 2018 City wijzer ” :

Zondag 29 oktober 2017 vond in winkelcentrum Roselaar het event “Spullen en Smullen”plaats. Jac liep daar de vlogster van de Roselaar tegen het lijf die wilde weten wat Jac bij zich had. Zie hier haar vlog :

Ik hoop dat u nu ook geïnspireerd bent en het Roosendaalertje op uw volgende verjaardag presenteert aan uw gasten 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *