Roosendaalse kastelein Jac Wezenbeek stopt

ROOSENDAAL – Tot zijn allerlaatste dag als kastelein zou Jac Wezenbeek zijn gastvrijheid tonen. Dat heeft de Roosendaler altijd gezegd. Nu dat moment daar is, blijft de kastelein bij zijn woorden.

Het laatste pilsje dat hij op zondagavond 27 september tapt, zal van precies de goede temperatuur zijn, het bier komt uit en schone leiding en de schuimkraag zal voorbeeldig op het bier staan.

Wezenbeek is een voorbeeld voor iedere beginnende kastelein, zijn titel van SHV Meesterschenker is daar het bewijs van. 66 jaar is Wezenbeek en hij vindt het welletjes. Zeven jaar geleden zette hij zijn Proeverij Caruso aan de Nispensestraat te huur en te koop. Dat het zo lang zou duren voordat iemand zich meldde met een bod dat voor hem bespreekbaar was, had hij toen niet gedacht. Hij gaat het horecapand verhuren, inclusief zijn bovenwoning. „Het gaat allemaal snel. We moeten op 1 oktober ergens anders wonen, tenzij we er een paar maanden langer in mogen blijven vanwege een verbouwing.”

De naam van de nieuwe horecazaak moet die franchiseketen zelf maar naar buiten brengen, vindt de kastelein die de horecaregel van ‘horen, zien en zwijgen’ als kind meekreeg.

Bron : bericht volledig overgenomen van BN de Stem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *