Roosendaal en sport

Het uitvoeringsplan Gezonde leefstijl 2015-2018 is onlosmakend verbonden met het lokaal gezondheidsbeleid.
Sporten is natuurlijk gezond voor lijf en leden en geeft een mooie bijdrage aan een gezonde leefstijl. Onze gemeente en de VVD vinden een gezonde leefstijl en bewegen erg belangrijk. De VVD is een groot voorstander van sport, spel en beweging. Wij als VVD zijn dan ook erg verheugd dat wij een van de twee gemeentes in Noord-Brabant zijn die dit uitgebreid op de kaart hebben gezet. Er zijn 15 buurtsportlocaties van sportservice Noord-Brabant actief. Het programma is onderdeel van de gemeentelijke campagne RSD Beweegt.

Sport en bewegen verbindt, is voor iedereen toegankelijk (ook voor de kansarme jeugd). Dit draagt bij aan de integrale oplossing voor sociaal – maatschappelijke vraagstukken waardoor ook economische belangen een impuls krijgen. Sport Service Roosendaal waar onder Sjors sportief en Maxi-Vitaal ook onder vallen maakt deel uit van SSNB (Sport Service Noord-Brabant) Dit initiatief van de gemeente Roosendaal juichen de VVD en ik van harte toe.

Er is veel talent ontwikkeling en dat komt mede door het gezonde sportklimaat in Roosendaal. Talent moet gekoesterd worden (ook in de gemeente raad).. Het is belangrijk om zowel in de breedtesport als in de topsport te investeren. De VVD wil stimuleren dat topsportevenementen naar Roosendaal worden gehaald.

Het is belangrijk dat de overeenkomst met SSNB na 2018 wordt verlengd. Ik ga mij hier hard voor maken!

 

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *