Raadslid Jac Wezenbeek weet wat gastvrijheid betekent

ROOSENDAAL – In 2018 zijn de volgende gemeenteraadverkiezingen. In de huidige raad zit ook Jac Wezenbeek. Samen met 34 andere dames en heren maakt hij deel uit van de Roosendaalse gemeenteraad. Sinds 2007 vertegenwoordigt hij als partijlid van de VVD de belangen voor de middenstand in de gemeenteraadvergaderingen.
Als zoon van een cafébaas en voormalig uitbater van diverse horecagelegenheden en het theatercafé van schouwburg De Kring weet Jac Wezenbeek (67) als geen ander wat gastvrijheid betekent. Zijn betrokkenheid bij de ontwikkelingen binnen Roosendaal is dan ook groot. “Ik loop al bijna vijftig jaar rond hier in de binnenstad en ben actief binnen ondernemersverenigingen. Voorheen de FOR (Federatie Ondernemers Roosendaal) en later de ROF.” Hierdoor werd Jac Wezenbeek steeds betrokken bij de herinrichting van bijvoorbeeld de Molenstraat, de Nieuwe Markt, het Tongerloplein. “Ik wou inspraak hebben en rolde via een vriend in de politiek en kwam op een niet verkiesbare plaats op de lijst. Tot mijn verbazing kreeg ik zoveel stemmen dat ik toch een plaats kreeg in de gemeenteraad.”

Belangrijk
“Gastvrijheid is het sleutelwoord”, aldus Jac Wezenbeek. “Als je een winkel of horecagelegenheid binnenstapt wil je je direct welkom voelen. Als ze aan het stofzuigen zijn of op hun mobiel bezig zijn, maak ik direct rechtsomkeer”, lacht hij. “Midden en Kleinbedrijf / Ondernemers vormen de banenmotor van onze economie en ik zet me in om bestuurders en andere raadsleden hiervoor te committeren. Elke maandag is het fractievergadering van onze partij. We hebben verschillende commissies en ik heb onderwijs, economie en de binnenstad in mijn portefeuille. Ik probeer door gesprekken met mensen in de stad op te pakken wat belangrijk is en wat verbeterd kan worden. Zo heeft onze partij bijvoorbeeld een motie ingediend voor echte openbare toiletten en meer afvalbakken in de stad.” En die is raadsbreed aanvaard.

Liefde
Jac Wezenbeek deelt zijn leven met Lily die haar baan in het onderwijs opgaf om samen met Jac de horeca in te stappen. Nu ze met pensioen zijn is, keerde zij terug naar haar roots en ook Jac houdt zich bezig met overbrengen van alles wat hij al die jaren heeft geleerd: “ik ben eigenaar van Horeca Consultancy en geef als SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca)-meesterschenker gastlessen en neem examens af.” Een andere liefde van Jac Wezenbeek is zijn racefiets, soms bij mooi weer legt hij vele kilometers af. Daarnaast is hij tweemaal per week op de tennisbaan te vinden, ongeveer eenmaal per maand op de golfbaan en laat hij graag de ballen rollen tijdens een spelletje biljart.

Bron : gehele tekst is overgenomen uit de Roosendaalse Bode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *